Ο στόχος του Ιστολογίου

Το Ιστολόγιο Phil_Art_a φιλοδοξεί να φιλοξενήσει εργασίες συναδέλφων και των μαθητών τους από το Νομό Άρτας. Σε περίπτωση που έχετε κάποια πρόταση,ιδέα ή δράση η οποία θα θέλατε να προβληθεί μέσα από αυτόν εδώ το χώρο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και θα φροντίσω για την ανάρτησή της, με τα στοιχεία φυσικά των υπευθύνων καθηγητών, αλλά και των εμπλεκομένων σχολείων.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Bρετανικό μουσείο....Πως θα χτίσουμε ένα νέο "Παρθενώνα";

Χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο βρισκόμαστε στην ιστοσελίδα του Βρετανικού μουσείου στο σημείο που αναφέρεται στην Ακρόπολη και στην Αρχαία Ελλάδα. Δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν μόνοι τους ένα ναό, ιωνικού ή δωρικού ρυθμού, βλέποντας στο τέλος το δημιούργημά τους, σαν αρχιτέκτονες!
Ψάχνοντας στο site μπορούμε να βρούμε πολλά διαδραστικά εργαλεία σχετικά με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας. Θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε τους θεύς και τις θεές από τα αντικείμενα που κρατούν...
Ένα ωραίο διαδραστικό εργαλείο για να το χρησιμοποιήσουμε στο μάθημα της Ιστορίας Α΄γυμνασίου στο κεφάλαιο για τον 5ο αι. και την τέχνη στην αρχαία Ελλάδα .
Καλό "χτίσιμο"!

http://www.ancientgreece.co.uk/acropolis/challenge/cha_set.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου