Ο στόχος του Ιστολογίου

Το Ιστολόγιο Phil_Art_a φιλοδοξεί να φιλοξενήσει εργασίες συναδέλφων και των μαθητών τους από το Νομό Άρτας. Σε περίπτωση που έχετε κάποια πρόταση,ιδέα ή δράση η οποία θα θέλατε να προβληθεί μέσα από αυτόν εδώ το χώρο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και θα φροντίσω για την ανάρτησή της, με τα στοιχεία φυσικά των υπευθύνων καθηγητών, αλλά και των εμπλεκομένων σχολείων.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

"Πρόλαβα να ζήσω -ακόμα κι αν ζούσα μές στη φαντασία μου"


"Πρόλαβα να ζήσω -ακόμα κι αν ζούσα μές στη φαντασία μου" Μία αθησαύριστη συνέντευξη του Λευτέρη Βογιατζή στη LiFO. Λίγο πριν την Αντιγόνη του 2006 

Μια συνάντηση με τον Λευτέρη Βογιατζή, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο masterclass. Λόγος πυκνός, περιγραφικός, συχνά παραληρηματικός. Ίσως λίγο σαν θεατρικός μονόλογος. Άρα και απολαυστικός. Τον συνάντησα αργά μέσα στην νύχτα, μετά από πρόβες ωρών. Δεν τον ένοιωσα ούτε στιγμή να κουράζεται από την συζήτησή μας. Η ενέργεια αυτού του σημαντικού ανθρώπου του θεάτρου είναι φαινόμενο. Η διάθεσή του δε να εξαντλήσει κάθε θέμα, να εμβαθύνει σ’ αυτό, να το φωτίσει από κάθε πιθανή κι απίθανη σκοπιά είναι τόσο ξεχωριστή που, φαντάζομαι, είναι και ο λόγος που ο παραστάσεις της «Νέας Σκηνής», χρόνια τώρα, έχουν αυτή τη  μοναδική αρτιότητα στο ελληνικό θέατρο. Η συνέντευξη που καταθέτω είναι μόλις ένα μέρος που κατάφερα να αποκωδικοποιήσω από τον τόσο σύνθετο λόγο αυτού του σπουδαίου σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Περισσότερα κατευθείαν στην Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου