Ο στόχος του Ιστολογίου

Το Ιστολόγιο Phil_Art_a φιλοδοξεί να φιλοξενήσει εργασίες συναδέλφων και των μαθητών τους από το Νομό Άρτας. Σε περίπτωση που έχετε κάποια πρόταση,ιδέα ή δράση η οποία θα θέλατε να προβληθεί μέσα από αυτόν εδώ το χώρο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και θα φροντίσω για την ανάρτησή της, με τα στοιχεία φυσικά των υπευθύνων καθηγητών, αλλά και των εμπλεκομένων σχολείων.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

"What is poetry?"


Αθήνα των κλασικών χρόνων: Στο εσωτερικό μίας έπαυλης και δίπλα στην εστία ένας νεαρός άνδρας κρατά κάτι στα χέρια του, το οποίο και τελικά καταλήγει μέσα στις φλόγες.  Δεν υπάρχει ίχνος απογοήτευσης στα μάτια του, πιθανά θα έλεγε κανείς μία λάμψη, αυτή που νιώθει κανείς, όταν έχει βρει τι πραγματικά θέλει να κάνει!

Και αυτό το κάτι δεν ήταν τίποτε άλλο από το να κάψει ο ίδιος το δικό του ποιητικό έργο και να καταδικάσει σε εξορία όλους τους ποιητές από την Πολιτεία του, γιατί με το έργο τους αλλοιώνουν τις ψυχές των ανθρώπων, μεταφέροντας τους ήθη και συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να δει!
Για να είμαι ειλικρινής η σημερινή ημέρα της ποίησης για μένα πάντα έχει κάτι από αυτή τη διδασκαλία του Πλάτωνα. Πάντα στο μυαλό μου η φιλοσοφία είναι η αληθινή ποίηση, εκείνη που θα αναλύσει και θα κατευθύνει τις ψυχές των ανθρώπων, αν και με τον καιρό έμαθα να εκτιμώ και την δυναμική της ποίησης. Ιδιαίτερα ο λόγος της, ο τόσο περιεκτικός-ουσιαστικός, η επαναστατικότητα, η διονυσιακή φύση της, ο λυτρωτικός της χαρακτήρας, όλα αυτά είναι στοιχεία που μάλλον σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δω να χάνονται από τη δική μου Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου